COACHING DAY & KEVÄTKOKOUS 20.5.2021

toukokuu 20 @ 13:00 - 18:00

Kevään Coaching Dayssä Työterveyslaitoksen Antti Soikkanen johdattelee pohtimaan skenaarioita suomalaisen työelämän kehityksestä, ja erityisesti hän paneutuu ajattelu- ja toimintatapojen muutokseen. Coach Sari Ilo tarkastelee coaching-keskustelua toimijuuden tukemisessa

Ajankohta: to 20.5.2021 klo 13-17.30
Toteutus: virtuaalisesti Zoom-alustalla

Ohjelma:
13.00 Tervetuloa Coaching Dayhin
Puheenvuorot:
– Hyvinvointia työstä 2030-luvulla: Skenaarioita suomalaisen työelämän kehityksestä –  Antti Soikkanen, TTL
– Coaching-keskustelu toimijuuden tukemisessa – Sari Ilo, Iloco Oy
Oivalluksia ja ajattelun laajentamista – Workup
16.10 Kevätkokous

Työterveyslaitos TTL julkaisi marraskuussa 2020 raportin ”Hyvinvointia työstä 2030-luvulla : skenaarioita suomalaisen työelämän kehityksestä”.
Raportin mukaan suomalaista yhteiskuntaa ja työelämää ravistelee neljä suurta muutosvoimaa:  ajattelu- ja toimintatapojen muutos, teknologinen muutos, väestörakenteen muutos ja ilmastonmuutos.

Antti Soikkanen Työterveyslaitokselta käsittelee puheenvuorossaan seuraavaa:

• Ajattelu- ja toimintatavoissa nähtiin mahdollisia muutoksia mm.:
    • Elämänvalintojen siiloutuvan ja ”ylikuumentuvan”
    • Arvaamattomat ja yllättävät muutokset sävyttävät organisaatioiden ja ihmisten toimintaa
    • Verkostojen merkitys ja riippuvuudet lisääntyvät ja tulevat virtuaalisemmiksi.
  • Miten ja minkälaisin taidoin oppiminen ja itsensä kehittäminen muuttuvat?
  • Miten monipuolisella ja ajantasaisella tiedolla voi huomioida työkykyä ja johtaa hyvinvointia?
  • Minkälaisia muutoksia ja mahdollisuuksia muutokset tuovat kehittämisen ja coachingin maailmassa?

Antti Soikkanen on Psykologian maisteri (PsM), organisaatioanalyytikko, psykodraamaohjaaja ja työskentelee Työterveyslaitoksella vanhempana konsulttina Hyppäys digiin -yksikössä. Antti kehittää organisaatioille palveluita, joissa yhdistetään digitaalisuutta ja kasvokkaisuutta. Antilla on pitkä ja laaja kokemus kansainvälisistä yrityksistä ja konsultoinnista.

Coaching-keskustelu toimijuuden tukemisessa – Sari Ilo

Puheenvuorossaan Sari puhuu toimijuuden rakentumisesta coaching- keskustelussa. Hän tutki lisensiaattityössään millaisia vuorovaikutustekoja coach tekee toimijuuden näkökulmasta ja teki havaintoja siitä, kuinka toimijuuden rakentuminen suhteutuu työnohjaukseen ja prosessikonsultaatioon. Esityksessään hän myös kertoo omasta kehittymisestään coachina.

Sarin puheenvuoron teemat:

• Mitä toimijuudella tarkoitetaan?
  • Toimijuuden rakentamisen tavat coachingkeskustelussa
  • Ammattikäytäntömme rajapintoja

Sari Ilo, Iloco Oy on KM, työn ja-organisaatioiden erikoispsykologi (PsL) ja coach PCC ja hänellä on yli 20 kokemus johtajuuden kehittämisestä, ryhmien ja työyhteisöjen valmentamisesta sekä johtamisen asiantuntijajohtotehtävistä. Sari toimii myös työterveyspsykologian kentässä ja on kiinnostunut työhyvinvoinnin johtamisesta ja kehittämisestä.

Tilaisuus sisältyy Suomen Coaching-yhdistyksen jäsenmaksuun. Ei-jäsenen hinta 70€/hlö.

toukokuu 20