LOOGISET TASOT COACHINGISSA – 23.3.2021

maaliskuu 23 @ 17:00 - 19:00

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.”
– Albert Einstein

Vapaasti suomennettuna: “Emme voi ratkaista ongelmia samoilla ajatusmalleilla, joita käyttämällä loimme ne.”

Aikanaan ajateltiin, että maa on litteä ja maailmankaikkeuden keskipiste. Taivaankappaleiden liikkeitä ei voitu selittää muuttamatta tuota pitkään vallalla ollutta käsitystä.

“Loogiset tasot” ja “Neurologiset tasot” -termejä käytetään yleisesti tämän päivän teemasta. Niitä soveltamalla coachin on monin verroin todennäköisempää löytää sopivia kysymyksiä ja lähestymistapoja coachattavan tilanteen muuttumiseen. Loogiset tasot tarjoavat coachille helposti omaksuttavan, yksinkertaisen ja käytännössä toimivaksi todetun mallin hakea vahvaa vipuvartta sisäisen muutoksen aikaansaamiseen tai vaikkapa “jumin” purkamiseen.

Taustaa:

Antropologi ja käyttäytymistieteiden tutkija Gregory Bateson aloittamaa työtä on jatkojalostanut nykyaikaisen NLP:n uranuurtaja Robert Dilts.

Bateson kytki loogiset tasot oppimiseen ja vuorovaikutukseen. Hänen ajatuksensa hierarkisesta mallista syntyi jo 1950-luvulla. Bateson itse kehitteli malliaan vielä 1970-luvulla.

Robert Dilts on sittemmin 1980-luvun lopulta alkaen soveltanut Batesonin hierarkista mallia. Hän on kirjoittanut useita menestyskirjoja, joiden yhtenä kantavana ajatuksena ovat neurologiset tasot.

Neurologisten tasojen mallin johtoajatuksena on, että muutosta kaipaava asia tai muu ongelma tyypillisesti määritellään jollain tasolla JA että muutos toteutuisi tai ongelmaan löytyisi ratkaisuvahtoehtoja on saatava aikaan ensin muutos toisella – hierarkiassa ylemmällä – tasolla. Sama hierarkiamalli on sovellettavissa yksilö-, perhe-/ryhmä-, yhteisö- ja organisaatiotasolla. Lähestymistapa on varsin systeeminen.

Esityksen lähestymistavasta:

Esityksen aikana Timo käy syvällisesti läpi mallin osat, esimerkein ja eri näkökulmien kautta. Hän kertoo myös muutamin coachauksen case-esimerkkien avulla, miten loogisten tasojen mallia on sovellettu ja miten muutokset ovat saatu alulle. Mitkä osa-alueet ovat coachin työkalupakissa hänen kokemuksensa mukaan parhaita. Lopuksi hän antaa viittauksia hyviksi arvioimiinsa tiedonlähteisiin, jotta osallistujat voivat tutustua aiheeseen syvällisemmin niin halutessaan.

Ajankohta: ti 23.3.2021 klo 17.00 – 19.00
Toteutus: Zoom-alustalla
Kouluttaja: Timo Kasper – NLP Trainer ja NLP Master Coach, SCY:n diplomi coach ja BCI:n CBC.

Timo on entinen “hallinnon ropelihattu” joka on jättänyt taakseen “debetit ja creditit”, “Excelit ja koodauksen”. Vuodesta 2003 hän on opiskellut inhimillisen käyttäytymisen, motivaatioteorioiden ja muutoksen saloja.

Tällä hetkellä hän toimii ammatillisesti pääosin kolmella osa-alueella:

1. Tunneälyakatemia, missä on kolme yrittäjää, jotka ovat vakuuttuneita, että tunnetaidot ja tunneäly ovat ns. nurkkahuonekelpoisia aiheita. Niiden osaamisella parhaat työyhteisöt erottuvat hyvistä. He haluavat valmentaa tunnetaitoihin kytkeytyviä  metataitoja esimiehille, ylimmälle johdolle ja asiantuntijoille – lähinnä työyhteisökontekstissa.  www.tunnealyakatemia.fi

2. Yrityksenarvo, liiketoiminnan kehitys, analysointi ja strateginen läpivalaisu ovat ydinosaamista kun yritykselle tai liiketoiminnalle määritellään arvoa. www.yrityksenarvo.fi

3. Timo on keikkatyöläinen, tekee vuokrajohtajuustoimeksiantoja (ns. Interim manager), joissa tyypillisesti isohkot organisaatiot tarvitsevat erityisosaamista, mutta oman ja kokopäivätoimisen henkilön palkkaaminen ei ole järkevää.

4. Hän tekee edellisten lisäksi satunnaisesti johtoryhmävalmennuksia, seminaari-/webinaari -koulutuksia ja -esitelmiä johtamiseen, coachingiin, muutoksessa johtamiseen ym. liittyvistä aiheista. www.flamingheart.fi

Lisäksi hän harrastaa (pro-bono) mentor-coachina olemista aloitteleville ja muille tukea tarvitseville pienyrittäjille. www.yrityskummit.fi

Päivän motto: “Muutoskyky = elinvoima”

Tilaisuus sisältyy jäsenmaksuun Suomen Coaching-yhdistyksen jäsenille. Ei jäsenet 30€/hlö