VerCCo: POHTIVA MIELI, EMPATIA JA TIETO – kuka vain voi kasvattaa viisautta (SCY & STORY)

tammikuu 18, 2021 @ 17:00 - 18:30

VerCCo – podcast-piiri

Tämä VerCCo-tilaisuus (VertaisCoachienCokoontuminen) on samantapainen kuin kirjapiiri, erotuksella, että kyseessä on podcast-piiri. Jokainen mukaan tuleva kuuntelee etukäteen Podcastin, jonka herättämistä ajatuksista keskustellaan VerCCossa.

Yhdessä keskustellen ajatus jalostuu ja laajenee.

Tällä kertaa kuunnellaan Tiedeykkösen podcast:
POHTIVA MIELI, EMPATIA JA TIETO – kuka vain voi kasvattaa viisautta

Jos haluat viisastua, pysähdy pohtimaan. Viisautta ei voi syntyä, jos ei välillä mieti, miten elämä maapallolla toimii tai mistä omat asenteet, tavat ja käyttäytyminen johtuvat.

Pohtivan mielen lisäksi viisaudessa on kyse myös myötätunnosta – se on ihmisten välistä liimaa ja sitä tarvitaan myös työyhteisöissä. Tiedeykkösessä kuullaan tutkimuksesta, jossa selvitettiin, mitä hyötyä myötätunnosta on yrityksille ja miten sitä voi kehittää. Myötätunnon lisäksi työpaikoilla tarvitaan myös myötäintoa. Myötäinnon käsite löytyi tutkimuksessa, kun selvisi, että innovaatioiden synnyssä ilon ja innostuksen jakaminen on tärkeää.

Podcastissa psykologian tohtori Eeva K.Kallio Jyväskylän yliopistosta ja teologian tohtori, tutkija Jenni Spännäri Helsingin yliopistosta tarkastelevat viisauden olemusta yhdessä toimittaja Pirjo Koskisen kanssa.

Ajankohta: ma 18.1.2021 klo 17.00 – 18.30
Toteutus: Zoom-alustalla
Linkki podcastiin ja ohje VerCCoon lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä
Tilaisuuden vetäjä: Annele Aarni-Wiklund, Suomen Coaching-yhdistyksen puheenjohtaja

Tähän tilaisuuteen ovat tervetulleita Suomen Coaching-yhdistyksen ja Suomen Työnohjaajat STOry:n jäsenet.

Tilaisuus sisältyy Suomen Coaching-yhdistyksen ja Suomen Työnohjaajat STOry:n jäsenmaksuun.

VerCCo – VertaisCoachienCocoontuminen

VerCCo on coachien ajatustenvaihtoa, kehittymisen ja oppimisen vertaistukea.  VerCCossa oivalletaan, opitaan yhdessä, ollaan asian äärellä läsnä, keskustellaan ja vuoroin vaikutetaan toisten kanssa.

Kuka tahansa jäsen voi kutsua koolle VerCCo-tapaamisen aiheesta, jonka ääreen haluaa kokoontua kollegojen kanssa. Jos koolle kutsuja ei halua itse vetää tilaisuutta, on siihen tarjolla apua. VerCCo-tapaamiset järjestetään virtuaalisesti yhdistyksen Zoom-alustalla.

Aiheet voivat olla esimerkiksi:

• lukupiiri kirjasta, jonka osallistujat lukevat etukäteen
  • keskustelua luennosta, jonka osallistujat katsovat etukäteen
  • ryhmäkoutsaus tai yhteinen 1to1-coaching,  josta keskustellaan
  • keskustelua jostakin aiheesta, vaikka ihan valmistautumatta

Jos et vielä ole jäsen, ja olet kiinnostunut Coaching-yhdistyksen toiminnasta, liity jäseneksi huippuyhteisöön alla olevasta linkistä:

tammikuu 18, 2021