COACHING STRESSINHALLINNAN JA PSYKOLOGISEN RESILIENSSIN KEHITTYMISEN TUKENA – 16.11.2020

marraskuu 16 @ 17:00 - 19:30

Muutosvauhdin ja kompleksisuuden lisääntyessä tulee entistä tarpeellisemmaksi kasvattaa kykyä mukautua, selviytyä stressistä ja kasvattaa omaa resilienssiä. Nämä teemat nousevat myös usein coaching-asiakkaiden odotuksissa esille. Tässä jäsenillassa meillä on tästä teemasta fasilitoimassa keskustelua johdon coach (ICF MCC) Sari Vuohtoniemi True Potential Oy:stä. Illan aikana käsittelemme teemaa seuraavista näkökulmista:

• Lyhyt katsaus Coaching-tutkimuksiin resilienssistä
  • Mind-Body Bridging -tutkittu lähestymistapa ja menetelmä coachigin tukena resilienssin ja stressinhallinnan kehittämisessä
  • Stressinsietokyvyn ja resilienssin lähtötason ja muutoksen mittaaminen qEEG-pohjaisen työkalun avulla

Ajankohta: ma 16.11.2020 klo 17.00 – 19.00
Paikka:
Clear Mind -koulutustilat, Arkadiankatu 21 A 10, 4. krs, 00100 Helsinki (mikäli Korona-tartuntatilanne edellyttää, tilaisuus järjestetään virtuaalisena)
Kouluttaja:
Sari Vuohtoniemi, johdon ja tiimien coach (MCC), True Potential Oy

MBB (Mind-Body Bridging) on tutkitusti nopeasti vaikuttava menetelmä, joka lisää perustavanlaatuisia itsesäätelytaitoja, jotka vahvistavat resilienssiä ja kykyä palautua stressistä. MBB:ssä vahvistetaan tietoisuutta ajatuksista, tunteista ja kehosta, ja harjoitukset auttavat meitä tekemään näkyväksi haitallisia ja rajoittavia vaatimuksia, joita meillä on itseämme ja muita kohtaan, ja jotka saavat meidät stressaantumaan, kun ne eivät toteudu. Mind-Body Bridging kuuluu mielen ja kehon yhteistoimintaa tutkivan lääketieteeseen ja sen on alun perin kehittänyt psykiatrian professori Stanley Block yhdessä lukuisten asiantuntijoiden ja lääkäreiden kanssa. MBB on ollut tutkitusti vaikuttavaa stressinhallinnan ja resilienssin vahvistamisen lisäksi mm. post-traumaattisten stressihäiriöiden, stressiin liittyvän unettomuuden, masennuksen ja ahdistuneisuuden hoitamisessa. Organisaatioissa sitä on käytetty myös johtamisen, innovatiivisuuden ja tiimien kehittämisessä niin yksilö-, ryhmä- kuin tiimicoachingissa kuin resilienssi- ja stressinhallinnan ryhmävalmennuksissakin.

BrainMind Audit® -profiili kertoo havainnollisesti tarkkaa ja todenmukaista tietoa aivojen kunnosta tavalla, jota ei ole aiemmin pystytty tutkimaan. Profiili perustuu qEEG-mittauksen innovatiiviseen tulkintaan, jossa kliinisen puolen tulkinnasta pois jäävä ylijäämädata avataan. BrainMind Audit®-profiili ei ole lääketieteellistä tietoa, vaan aivojen kognitiivisen ja emotionaalisen puolen toiminnallisen tason kuvaus. Mittaustavasta johtuen se antaa erittäin luotettavaa tietoa aivojen toimintakunnosta verrattuna kysymällä, arvioimalla tai havainnoimalla hankittuun tietoon. Sitä käytetään coaching-prosessin yhteydessä lähtötason mittaukseen ja muutoksen todentamiseen. Mittauksen tulokset käydään aina BrainID® Mentorin kanssa.

Sari Vuohtoniemi  on johdon ja tiimien coach (MCC ICF), jolla on 20 vuoden kokemus johtamisen, tiimien ja työyhteisöjen kehittämisestä. Hänen missionaan on auttaa aitoa potentiaalia esille ihmisistä ja tiimeistä. Hänen erityisosaamistaan on on rakentaa erinomaista itsen ja muiden johtajuutta erityisesti tunneälyn, resilienssin, hyvän itsetuntemuksen, erilaisten persoonien ymmärtämisen, vuorovaikututus- ja coaching-taitojen sekä kehittämällä johtoryhmiä ja organisaatioiden johtamiskulttuuria.

Hänen koulutustaustansa on sosiaalipsykologi, tradenomi, Business Coach Master, johdon ja esimiesten työnohjaaja, Narratiivinen Enneagrammiopettaja ja hän on sertifioitunut lukuisiin eri menetelmiin ja työkaluihin kuten Brain ID©, Mind-Body Bridging, NLP Master Practitioner, iEQ9,  Workplace Big Five, Everything DiSC, OPQ ja EQ-i 2.0 tunneälytesti. Hänen erikoisalaansa on johtamisen ja tiimien kehittäminen erityisesti itsetuntemuksen, tunneälyn, resilienssin ja  coaching-taitojen kehittämisen avulla. Hän on True Potential Oy:n perustaja ja yksi keväällä 2020 kansainvälisen kirjan Coaching Science Practitioner Handbook (https://coachingsciencehandbook.com/) kirjoittajista, joka on myynnissä mm. Amazonissa. Hän on ollut ICF Finlandin varapuheejohtajana ja tällä hetkellä toimii ambassadorina ICF:n globaalisti toimivassa Coaching Science Community of Practice-verkostossa.

Tapahtuma sisältyy jäsenmaksuun Suomen Coaching-yhdistyksen jäsenille. Ei-jäsenen hinta 30€/hlö.
Live-striimaus sisältyy jäsenmaksuun Suomen Coaching-yhdistyksen jäsenille. Ei-jäsenen hinta 30€/hlö

marraskuu 16

Clear Mind, koulutustilat