Valmentava Johtajuus aiheena Coaching Day'ssä

Valmentava johtajuus Coaching Day’ssä

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Coaching-yhdistyksen Coaching Dayssä 25.10.2018 on puhumassa Elisan HR-kehittämispäällikkö Mia Leppänen. Hänen aiheenaan on ’Valmentava kulttuuri todeksi; mitkä ovat onnistumisen edellytykset’

Coaching-yhdistyksen Coaching Dayssä 25.10.2018 on puhumassa Elisan HR-kehittämispäällikkö Mia Leppänen. Hänen aiheenaan on ’Valmentava kulttuuri todeksi; mitkä ovat onnistumisen edellytykset’ Hän kertoo, miten Elisalla valmentava kulttuuri on otettu osaksi Elisa Oyj:n toimintakulttuuria.  

Kauppalehden artikkelissa 19.9.2018 uutisoidaan Elisa Oyj:n valmentavasta toimintakulttuurista: ’Valmentava johtaminen vie kehitystyötä eteenpäin: Henkilöstölle on annettu merkittävä vapaus ajatella itse’

”Valmentava johtaminen on oikea tapa saada ihmiset tuntemaan kehittämisen paloa”, sanoo Elisan Oyj:n Veli-Matti Mattila.

”Valmentavassa johtamisessa johdatetaan kysymysten avulla johdettava keksimään ratkaisu itse. Tapa toimia on levinnyt hyvin elisalaisten keskuuteen,” sanoo kehitysjohtaja Elina Lavera.

Artikkelissa kerrotaan esimerkiksi, että kollegat keskenään eivät useinkaan enää ehdota toisilleen, että jos tekisitkin näin, vaan hekin esittävät kysymyksiä.

Valmentava johtajuus ja kulttuuri
(Marjo-Riitta Ristikangas)

Valmentava johtajuus on mahdollista saada asteittain osaksi yrityksen toimintakulttuuria. Kehittämistyö ja panostus valmentavan johtamisotteen vahvistamiseksi tuovat hyvin nopeasti hedelmää. Yksilöiden ja ryhmien potentiaali tulee käyttöön ja voimavaroja vapautuu tavoitteiden saavuttamiseksi.

Onnistuminen edellyttää seuraavien kysymysten ja näkökulmien avaamista.

  • Miten laajalti esimiehet ovat identiteetiltään esimiehiä (eivätkä ensisijaisesti asiantuntijoita)?
  • Minkälaista roolimallia ylin johtoryhmä näyttää valmentavasta johtajuudesta?
  • Miten yhteinen käsitys esimieskunnalla on toivottavasta johtamissuunnasta?
  • Miten paljon yhteistä aikaa on käytettävissä (ihmisten) johtamisasioista keskusteluun?
  • Miten onnistunut johtaminen huomioidaan?
  • Miten johtajuuden arvostus näkyy kulttuurissa?
  • Miten palkitsemisjärjestelmät tukevat yhteistyötä ja osaamisen jakamista?

Paljon kysymyksiä, joiden takaa löytyy olennainen. Kun yrityksessä oivalletaan käyttämättömän potentiaalin voima, alkaa tapahtua. Valmentava johtajuus tulee todeksi ja osaksi organisaation tapaa toimia.

’Valmentava johtajuus ja kulttuuri’ Kirjoittaja Marjo-Riitta Ristikangas Bomentis Oy, yhtiön coachit  ovat olleet yhteistyökumppaneina Elisan valmentavan johtamiskulttuurin rakentamisessa.
Johdanto ja poiminnat Kauppalehdestä Annele Aarni-Wiklund