Startup Stock Photos

SCY:N HALLITUS JÄRJESTÄYTYI UUDELLEEN

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Suomen coaching-yhdistyksen hallitus on järjestäytynyt uudelleen. Järjestäytymistä tarvittiin, kun aiemmin valittu puheenjohtaja Nina Karlsson ja varapuheenjohtaja Hanna-Kaisa Lindfors jättäytyivät pois hallitustyöskentelystä.

Suomen coaching-yhdistyksen hallitus on järjestäytynyt uudelleen. Järjestäytymistä tarvittiin, kun aiemmin valittu puheenjohtaja Nina Karlsson ja varapuheenjohtaja Hanna-Kaisa Lindfors jättäytyivät pois hallitustyöskentelystä. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Annele Aarni-Wiklund ja varapuheenjohtajaksi Terhi Mäkiniemi.

Hallituksen jäseninä jatkavat Peter Peitsalo, Minna Rasila, Tapani Rinne ja Vesa Ristikangas. Hallituksen varajäsen on Kaisa Uurtamo.

Annele Aarni-Wiklund, LCF Coach 2010, NLP Trainer, yrittäjä

”Mielestäni valmennuksen merkittävin hetki on se, kun huomaan, miten coachattava asiakas oivaltaa jotain tärkeää ja innostuu oman elämänsä asioista uudella tavalla. Tiedän tekeväni merkittävää työtä, kun asiakas seuraavassa tapaamisessa kertoo, miten uusi ymmärrys on monin tavoin helpottanut häntä koti- ja työelämässä.

Tulevaisuudessa ne yritykset, jotka panostavat henkiseen hyvinvointiin laaja-alaisesti ja ennakkoluulottomasti, ovat niitä jotka tulevat menestymään. In-house-coachit, oma-coachit, auttavat työyhteisön jäseniä ratkaisemaan niin ongelmiaan kuin selkiyttämään ajatuksiaan ja parantamaan vuorovaikutusta.

Toivon, että jokainen ihminen saisi mahdollisuuden tuntea itsensä paremmin, olla rohkeasti sitä mitä on ja kulkea omaa reittiään, ja näiden myötä menestyä elämässään juuri sillä tavoin kuin se hänen toiveiden mukaisesti on hänelle ekologista.

www.mine.fi
annele(at)mine.fi
Twitter @AnneleAarni

Terhi Mäkiniemi, sertifioitu Coach IANLP, kouluttaja, toimittaja

Olen coachannut vuodesta 2008 yrittäjiä, esimiehiä, kouluttajia, kotiäitejä, ammatinvaihtajia ja uuden suunnan etsijöitä.

Näen coachingin merkityksen tulevaisuudessa vain kasvavan. Erityisesti organisaatioissa ymmärrys siitä, miten työyhteisöt koostuvat ihmisistä ja ihmisten ymmärtäminen kokonaisuutena ajattelevina, tuntevina ja kokevina henkilöinä, merkitsee yhä enemmän.

Coachina luon kontaktin, jossa luottamus ja arvostus ovat keskiössä. Niiden pohjalta coachattava voi herkemmin oivaltaa syvemmin itsestä ja ympäristöstään. Samoin siitä, minkälaista tarinaa vallitseva totuus kulloinkin rakentaa.

Motto: ”Aina ei tarvitse muuttaa koko yrityskulttuuria. Toimimalla itse toisin, olet jo luonut uuden kulttuurin.” -Peter Lang

www.stressitonmieli.fi
info(at)stressitonmieli.fi
www.terhimakiniemi.fi